John Christopher Depp életrajza

 

Johnny Depp 1963 június 9-én született a Kentucky-beli Owensboroban, azaz elég sokáig kisvárosi srácnak számított. A kis Depp legjobb barátja betegeskedő nagyapja volt, ám az öregúr nem sokkal a kis Johnny hetedik szülinapja után jobblétre szenderült. A rossztermészetű mérnök papa - szintén John - és a pincérnő mama feltehetőleg együtt nem hagytak a kisfiúban annyi nyomott, mint a nagypapa, ami alapján nemigen beszélhetünk ideális családi életről. Később az egész Depp família Floridába költözött apuka új állása miatt. Bármilyen jó hely is Florida, Johnny magányos és sértődékeny fiatal maradt, aki még a droggal is próbálkozott és az iskolából is kimaradt.

Az egyetlen reménysugár az életunt tinédzser életében egy nagybácsi felől érkezett, aki egy kisebb református egyház lelkipásztora volt ez idő tájt és prédikálását rendszerint gospel énekléssel kötötte össze. Az ének és maga a zene teljesen rabul ejtette Johnny-t, aki nemsokára meg is szerezte első elektromos gitárját 25 dollárért - legalábbis így szól a legenda. A srác hamar megtanult - magától! - gitározni és nemsokára a The Flame nevű bandával lépegetett fel Florida különböző bárjaiban. Mivel még nem volt nagykorú. zenésztársai rendszerint úgy csempészték be a koncertekre. Ekkor heti 25 dollárt keresett. A Flame hamarosan The Kids-re cserélte a nevét és még egy fellépést is sikerült kiharcolniuk a nagy punk-rocker Iggy Pop előtt. Mindez nagyon ígéretesnek tűnt és a fiúk Los Angeles-be költöztek, hogy karriert csináljanak. A karrier csak nem akart összejönni, így mindegyikük valamilyen munkát kényszerült vállalni. Johnny telefonos értékesítésben utazott egy reklámügynökségnél. 

   

Ebben az időszakban találkozott Lori Anderson-nal a szép sminkes lánnyal (make-up artist), akit hamarosan el is vett és akitől hamarosan el is vált. Lori volt az, aki bemutatta Johnny-t egy ígéretes fiatal színésznek, Nicolas Cage-nek. Cage megkedvelte Deppet és összehozta a saját ügynökével. És hipp-hopp, színész lett. Az első szerep az azóta klasszikussá vált tini-horrorban, a Rémálom az Elm utcában-ban (Nightmare on Elm Street) adódott. A film nem Johnny Depp miatt vált klasszikussá, ennyit leszögezhetünk. Hasonlóan igénytelen szerep várt hősünkre a Private Resort című szex-komédiában, így nem csoda, ha Johnny hamar hiányát kezdte érezni a megfelelő színészi képzettségnek és beiratkozott néhány komoly kurzusra.

Bármilyen kicsi is volt a következő szerep Oliver Stone Szakasz-ában, ez már komoly filmnek számított. Ennek köszönhetett egy tévésorozatban való felkérést. Bár elsőre elutasította a főszerepajánlatot, mégis Johnny lett a 21 Jump Street sztárja, mely sorozat három évig futott és hatalmas sikert hozott. Ám Johnny nem ilyen karrierről álmodott, és amikor John Waters felkérte a Cry Baby főszerepére, hősünk azonnal igent mondott. És ha az ember bőrkabátos, motoros vagányt játszik a vászon, akkor nehéz megállni, hogy ne játssza el ugyanezt a szerepet a való életben is.

Depp ettől kezdve folyamatosan a hírek állandó szereplője volt botrányaival, különösen azután, hogy az zseniális fiatal színész, River Phoenix pont az ő bárja, a The Viper Room előtt halt meg túladagolásban. Hasonlóan botrányos volt a viszonya Winona Ryder-rel, aki miatt a vállára tetováltatta, hogy "Winona Forever". A pár 1993-as szakítása után ez a felirat megváltozott "Wino Forever."-re. Kate Moss modellel való négy éves kapcsolata sem volt sokkal csendesebb. Kate például jelen volt, amikor Depp szétvert egy hotelszobát 1994-ben New York egyik legelegánsabb szállodájában.

Mindeközben dolgozott, mint a gép, és egyre jobb szerepeket is kapott. Ilyen volt például az Ollókezű Edward (Edward Scissorhands) Tim Burton rendezővel, akivel még a későbbiekben is szívesen dolgozott együtt. Európában Depp elsősorban az ex-bosnyák rendező Emir Kusturica amerikai munkája, az Arizónai álmodozók (Arizona Dream) révén vált ismertté. Érdekes módon a film igazán nem vált népszerűvé az USÁ-ban, pedig megérdemelte volna. Jelentős lépés volt Johnny "lázadó" természetének megfékezésére, hogy a fiatal színész egyre több vígjáték szerepet kapott, mint például a Benny és Joon (Benny & Joon) főszerepét vagy a Gilbert Grape (What's Eating Gilbert Grape) címszerepét. Ez utóbbi film jelentette amúgy Leonardo DiCaprio felfedezését, aki Depp szellemi fogyatékos öccsét alakította.

Tulajdonképpen az Ed Wood, Depp és Burton következő közös munkája is vígjátéknak tekinthető, pedig Burton inkább horrorjairól ismert a szakmában. A Burton filmhez hasonlóan a Jim Jarmush rendezte Halott ember (Dead Man) is fekete-fehérben készült, ez Depp egyik legjobb filmje. Innentől kezdve egyre inkább rátalálnak az "intellektuális" karakterek. Minden romantikus töltete ellenére ilyen volt a Don Juan DeMarco is, ahol hősünk partnere a legendás Marlon Brando volt. Kilóg a sorból a Holtidő (Nick of Time), Depp első és talán utolsó akciófilmje - nem is aratott kasszasikert. A Fedőneve: Donnie Brasco (Donnie Brasco), bár krimi, inkább a klasszikus gengszterfilmek "scorsese-és" vonalán mozog, és sokkal több szerepe van a jellemábrázolásnak, mint a stukkereknek vagy a pénznek. A lerobbant, mackónadrágos Al Pacino remek partner volt a filmben és talán el is lopott nem egy jelenetet fiatalabb kollegája elől. 

Az amúgy elég jóképű Johnny Hunter S. Thomson regényéből készült és a Monthy Python-os Terry Gilliam által rendezett Félelem és reszketés Las Vegas-ban kedvéért teljesen kopasz, zavaros tekintetű, kecskeszakállas ürgévé csúnyult. Ám a film maga fergeteges parádé és a kevés jól sikerült irodalmi adaptáció közé tartozik. Hasonló módon az Álmosvölgy legendája (Sleepy Hollow) is irodalmi feldolgozás, egy korai amerikai klasszikus, Washington Irving filmes adaptációja és egy újabb közös Burton - Depp munka. Johnny itt ugyanúgy csetlik-botlik, mint következő filmjében, a Kilencedik kapu-ban (The Ninth Gate), Roman Polanski kissé középszerűre sikerült alkotásában. Bár mindkét film többé-kevésbé a földöntúli erőkről szól, azért a különbség igen nagy. Az előbbi stílusos, szellemes és remek a képi világa, addig a Polanski film lassú, egyenetlen és megragadt a nyolcvanas évek vizuális megoldásainál - bár Depp mind a kettőben jó.

A magyar forgalmazás trükkje, hogy az "új" Depp film, az Asztronauta felesége (The Astronaut's Wife) még az előző kettő előtt készült. Nagy várakozással nézünk elébe. Egészen furcsa hangvételű sci-fi, a partner pedig a szépséges Charlize Theron.

És azóta már rengeteg Depp film készült - A síró ember, a The Source, a Rochester grófja- pokoli kéj és a Just to Be Together -, melyekre még várnunk kell. Majdnem teljesen elkészült a Betépve is, ami az amerikai kokain piac kialakulását meséli el, és amelyben Depp az egyik rosszfiú. Reméljük, hogy egyszer nálunk is vetíteni fogják a Johnny rendezte 1997-es Halál ára-át  is, amelynek forgatókönyvét bátyja, D. P. Depp írta Gregory MacDonald regényéből

Johnny persze ma is zenél, jórészt hobbiból a P. nevű bandával, aminek rajta kívül tagja Gibby Haynes, Bill Carter, Steve Jones a Sex Pistols-ból és Flea meg Sal Jenco a Red Hot Chili Peppers-ből. Nem hangzik rosszul, de valami mégis azt súgja, hogy Johnny jobb színész, mint zenész.

 

 

  • Zöld öves volt karatéból

  • 1994: letartóztatták, mert szétrombolt egy New York-i apartmant a paparazzik miatt.

  • 1999. január: letartóztatták, mert paparazzókkal verekedett egy londoni étterem előtt.

  • The Brave (A halál ára) című filmet ő rendezte.

  • 178 cm, 70 kg.

  • Fél a bohócoktól

  • 13 évesen vesztette el a szüzességét egy 17 éves lánnyal

  • Van egy: Harley Davidson-ja egy Porsche-ja, Háza Dél-Franciaországban, Apartmanja Párizsban,Háza Los Angelesben, Bárja Los Angelesben: The Viper Room (egyik legjobb barátja, River Phoenix, a bár előtt halt meg drog túladagolásban.) Étterme New Yorkban és Párizsban (Man Ray) Bárja Londonban ( The Column) Szigete a Bahamákon.

 

Ahogy felfedezték máris egymást követték a jobbnál jobb szerepek!...
Karrierjének elindulása Nicolas Cage nevéhez fuződik. Az akkor még szintén ismeretlen szinész ajánlotta be a Rémálom az Elm utcában című klasszikus horror darabba. A szakasz című Oscar díjas filmben is játszik egy kisebb szerepet. Nehezen ugyan, de elfogadta ügynöke rábeszélésére a 21 Jump Street című sorozat egyik főszerepét. A bűnügyi dráma sorozatban 3 évig szerepelt, pedig nem tervezte tovább egy évnél a TV-s karrierjét. Ezáltal vált tinibálvánnyá. A filmes áttörést azonban az 1990-es Ollókezű Edward hozta meg számára Tim Burton rendezésében. Burtonnel azóta további négy közös filmjük is volt: az Ed Wood, Az Álmosvölgy legendája, a Charlie és a csokigyár és A halott menyasszony, amelyben Depp az egyik bábszereplő hangját kölcsönözte. A Monty Pythonos Terry Giliammel is dolgozott együtt a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben. A közönség kedvencévé Jack Sparrow kapitány szerepe avatta A Karib-tenger kalózai-filmekben. Ezért 2004-ben Oscar-díjra jelölték. Továbbá kapott egy jelölést, az Én, Pán Péter című drámában alakított szerepéért. Jelölték a brit filmakadémia díjára, BAFTA-díjra is ugyanezért a két filmért. A Golden Globe díjátadón összesen 7-szer vehetett részt, mint jelölt. (sorrendben: Ollókezű Edward, Benny és Joon, Ed Wood, Karib tenger kalózai 1., Én, Pán Péter, Charlie és a csokigyár, Karib tenger kalózai 2.) 2004-ben megkapta a Screen Actors Guild Awardot A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmért. A francia filmszakma elismerése képpen Cézár-díjat kapott 1999-ben.

 

 


 

Johnny tetoválásai


-Wino forever: jobb felkar
-Indián fej: jobb felkar

-'The Brave': jobb alkar
-'Jack' és egy repülő veréb (angolul "sparrow"): jobb alkar
-3 db lapocska: jobb mutatóujj
-'Lilly-Rose': szív felett
-Szív, benne: Betty Sue : bal felkar
-3 : bal kéz
-Koponya és keresztbetett lábszárcsontok, 'death is creatin' ("a halál biztos") : jobb, külső láb

-Megfordított háromszög: bal felkar, a Betty Sue tetkó felett

-Kérdőjel: boka fölötti, bal láb

-Hallgatás, száműzetés, ravaszság (Silence, Exile, Cunning) egy  könyv utolsó három szava (ez a legújabb!) : bal alkar

Tetoválásainak felét, a tetováló, Jonathan Shaw készítette.

 

 


 

                                           Charlie és a csokigyár dalszövege 

 

A babák dala

 

Willy Wonka, Willy Wonka,

Az övé e pompás gyár

Willy Wonka, Willy Wonka

Neki tripla hurrá jár!

Ő mézes-mázos vajszívű,

és édes minden álma

Ha fájna a bőkezűség

bizony folyton kiabálna

Kiabálna, kiabál kiabál kiabááál

 

Willy Wonka, Willy Wonka

Csokitervező és termelő

Willy wonka, Willy Wonka

Adalékot csokoládé nő

Csupa ötlet, csupa lelemény

Egy feltaláló lángész lény

Willy Wonka itt van őőőőő! 

Willy Wonka az övéé ee... pompás gyáár...

Wi..lly Woonka ...az övé e pommmpás gyáár

 

Augustus "balesete" után

 

Augustus ó, Augustus ó,

Te gusztustalan vadfaló

Ne gondolkodj, csak ebédelj,

Csak harapj rá és nyalj és nyelj.

Te zsírhordó ha hájad nő

(itt nem értettem) ott vár a cső

De kispajtások semmi vész

Augustus végleg el nem vész

Augustus végleg el nem vész

 

Hogy legyen min csodálkozni,

Ő meg fog kissé változni

Ébred már a zúgógép

És körbefordul száz kerék

A kövér rút, vagy hájfejűt

Már falják, eszik mindenütt 

Nem rémes ő, hisz ehető

Szerethető mert édes őőő!

 

Veruca "balesete" után

 

Veruca Salt, te komisz lány

A szemétdombon landoltál!

De felvidulsz majd ha látod

Hogy lent is várnak barátok

Hogy lent is várnak barátok

Hogy lent is várnak barátok

Ott pihen már egy döglött hal

Mit ezer nyűg és kukac fal

Egy kagylóháj is ott ál s

Egy hús amely már elmászik

Van záptojás és sok más jó

a szaguk szinte kábító

olyan jóó

 

Hisz vár rád oly sok jóbarát

...

(Folyt. Köv.)

 


 

     Host the Colours dalszövegek+videók  (dalszövegmagyarul is)     

Magyarul

 

Már elrabolták ami szép királynőnk

Egy véres éjszakán

De még miénk a föld s az ég

És az óceán

Yo Ho, indulj

Hátra sohase nézz!

Fel-fel tolvajcsapat,

Itt a lét a tét!

Yo Ho, indulj

Hátra sohase nézz!

Fel-fel tolvajcsapat,

Itt a lét a tét!

 

Angolul

Hoist the Colours

Yo, ho, haul together,
hoist the Colours high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.

The king and his men
stole the queen from her bed
and bound her in her Bones.
The seas be ours
and by the powers
where we will we'll roam.

Yo, ho, haul together,
hoist the Colours high.
Heave ho, thieves and beggars,
never say we die.

Some men have died
and some are alive
and others sail on the sea
- with the keys to the cage...
and the Devil to pay
we lay to Fiddler's Green!

The bell has been raised
from it's watery grave...
Do you hear it's sepulchral tone?
We are a call to all,
pay head the squall
and turn your sail toward home!

Yo, ho, haul together,
hoist the Colours high...
Heave ho, thieves and beggars,
never say we die.

És 2 videó:             


A kisfiús


Az Elizabethes

 


 Sweeney Todd dalszövegek

 

1. My friends

 These are my friends
See how they glisten
See this one shine
How he smiles in the light
My friend
My faithful friend
Speak to me friend
Whisper
I'll listen
I know, I know you've been locked out of sight
All these years
Like me, my friend
Well I've come home to find you're waiting
Home, and we're together!
And we'll do wonders
Won't we?
You there, my friend?
I'm your friend too, Mr.Todd (Come let me hold you.)
If you only knew, Mr.Todd (Now, with a sigh, you grow warm in my hand.) Ooh, Mr.Todd
You're warm in my hand. (My friend)
You've come home! (My clever friend)
Always had a fondness for you, I did.
Rest now, my friends. (Never you fear, Mr.Todd)
Soon, I'll unfold you. (You can move in here, Mr.Todd)
Soon you'll know splendors
You never have dreamed all your days. (Will be yours!)
My lucky friends (I'm your friend)
'Til now your shine (Don't they shine beautilful?)
Was merely silver. (Silver's good enought for me)
Friends (Mr.Todd)
You shall drip rubies
You'll soon drip precious...
Rubies.
At last...

magyarul:

Az én barátom/barátaim
Ezek az én barátaim, nézd hogy ragyognak, Nézd ezt a fényt!
Ahogy mosolyog a fényben.
A barátom. Az én hűséges barátom.
Beszélj a barátomhoz,
Suttog, én hallgatni fogok rá.
Tudom, tudom hogy kizárod, ezeknek az éveknek a látnivalóit.
Mint én, barátom.
Szóval hazaértem, hogy megtaláljam, hogy te vársz rám. Otthon, együtt vagyunk.
És csodákat fogunk tenni.
Ugye, igaz ?
Te, ott a barátom vagy ?
Igen, én a barátja vagyok, Mr. Todd (Engedd, hogy magammal vigyelek)
Hogyha ismered Mr. Todd-ot (Ha sóhajtasz, felmelegszel a kezemben) Ohh, Mr. Todd
Meleg leszel a kezemben. ( Barátom)
Hazajössz, (Okos barátom)
Mindig szerettelek téged.
Eddig, barátom (Maga sosem fél, Mr.Todd)
Nemsokára ki foglak nyitni. (Be fos tudni menni oda, Mr. Todd)
Nemsokára gyönyörködni fogsz...
Soha nem álmodtad meg a napjaidat. (A tieid leszünk.) A szerencsés barátaim. ( A barátod vagyok.)
Ameddig ragyogsz.
(Hát nem gönyörű, ahogy fénylenek ?)
Csupán csak 1szerű ezüst.
(Az ezüst elég jó nekem).
Barátaim. (Mr. Todd)
Csöpögtetni fogod a a fényes...
Nemsokára fényesen fogsz csöpögni...
UTOLJÁRA!

 

2. Johanna

 ANTHONY:
I feel you, Johanna,
I feel you.
Do they think that walls can hide you?
Even now I'm at your window.
I am in the dark beside you,
Buried sweetly in your yellow hair,
JOHANNA...

TODD:
And are you beautiful and pale,
With yellow hair, like her?
I'd want you beautiful and pale,
The way I've dreamed you were,
Johanna...

ANTHONY:
Johanna...

TODD:
And if you're beautiful, what then,
With yellow hair, like wheat?
I think we shall not meet again ?
My little dove, my sweet
Johanna...

ANTHONY:
I'll steal you,
Johanna...

TODD:
Goodbye, Johanna.
You're gone, and yet you're mine.
I'm fine, Johanna,

ANTHONY:
JOHANNA...

BEGGAR WOMAN:
Smoke! Smoke!
Sign of the devil! Sign of the devil!
City on fire!
Witch! Witch!
Smell it, sir! An evil smell!
Every night at the vespers bell ?
Smoke that comes from the mouth of hell ?
City on fire!
City on fire...
Mischief! Mischief!
Mischief...

TODD:
And if I never hear your voice,
My turtledove, my dear,
I still have reason to rejoice:
The way ahead is clear,
Johanna...

ANTHONY:
I feel you...

TODD:
And in that darkness when I'm blind
With what I can't forget ?

ANTHONY:
Johanna...

TODD:
It's always morning in my mind,
My little lamb, my pet,
Johanna...

TODD: ANTHONY:
You stay, Johanna ? Johanna...

TODD:
The way I've dreamed you are.
Oh look, Johanna ?
A star!

ANTHONY:
Buried sweetly in your yellow hair...

TODD:
A shooting star!

BEGGAR WOMAN:
There! There!
Somebody, somebody look up there!
Didn't I tell you? Smell that air!
City on fire!
Quick, sir! Run and tell!
Warn 'em all of the witch's spell!
There it is, there it is, the unholy smell!
Tell it to the BEADLE and the police as well!
Tell 'em! Tell 'em!
Help!!! Fiend!!!
City on fire!!!
City on fire...
Mischief... Mischief... Mischief...
Fiend...

TODD:
And though I'll think of you, I guess,
Until the day I die,
I think I miss you less and less
As every day goes by,
Johanna...

ANTHONY:
Johanna...

TODD:
And you'd be beautiful and pale,
And look too much like her.
If only angels could prevail,
We'd be the way we were,
Johanna...

ANTHONY:
I feel you...
Johanna...

TODD:
Wake up, Johanna!
Another bright red day!
We learn, Johanna,
To say
Goodbye..

ANTHONY:
I'll steal you, Johanna!

 

3. No place like London

Antony:
I have sailed the world, beheld its wonders
From the Dardenells, to the mountains of Peru
But there's no place like London!

Sweeney:
No, there's no place like London.

Antony:
Mr. Todd?

Sweeney:
You are young. Life has been kind to you.
You will learn.

There's a hole in the world like a great black pit
and the vermin of the world inhabit it
and its morals aren't worth what a pig could spit
and it goes by the name of London.

At the top of the hole sit the privileged few
Making mock of the vermin in the lower zoo
turning beauty to filth and greed...

I too have sailed the world and seen its wonders,
for the cruelty of men is as wonderous as Peru
but there's no place like London!

Antony:
Is everything alright, Mr. Todd?

Sweeney:
I beg your indulgence, Anthony. My mind is far from easy. In these once-familiar streets...I feel shadows, everywhere.

There was a barber and his wife
and she was beautiful...
a foolish barber and his wife.
She was his reason for his life...
and she was beautiful, and she was virtuous
And he was naive.

There was another man who saw
that she was beautiful...
A pious vulture of the law
who, with a gesture of his claw
removed the barber from his plate!
Then there was nothing but to wait!
And she would fall!
So soft!
So young!
So lost and oh so beautiful!

Antony:
And the lady, sir? Did she succumb?

Sweeney:
Oh, that was many years ago.
I doubt if anyone would know...

I'd like to thank you Anthony. If you hadn't spotted me, I'd be lost on the ocean still.

Antony:
Will I see you again?

Sweeney:
You might find me if you like; around Fleet Street, I wouldn't wonder.

Antony:
Until then, my friend.

Sweeney:
There's a hole in the world like a great black pit
and it's filled with people who are filled with shit!
And the vermin of the world inhabit it...

 

4. The worst pies in London

 

MRS. LOVETT:
A customer!

Wait! What's your rush? What's your hurry?
You gave me such a -- Fright, I thought you was a ghost!
Half a minute, can'tcher sit! Sit you down, sit!
All I meant is that I haven't seen a customer for weeks!

Did you come here for a pie, sir?
Do forgive me if me head's a little vague--
(Ugh! What is that?) But you think we had the plague!
From the way that people, keep avoiding--
(No you don't!) Heaven knows I try, sir!
But there's no one comes in even to inhale!
Right you are, sir, would you like a drop of ale?

Mind you, I can't hardly blame them
These are probably the worst pies in London!
I know why nobody cares to take them,
I should know, I make them,
But good? No!
The worst pies in London,
Even that's polite!
The worst pies in London,
If you doubt it, take a bite!

Is that just disgusting?
You have to concede it!
It's nothing but crusting!
Here, drink this, you'll need it!
The worst pies in London...

And no wonder with the price of meat
What it is -- when you get it
Never -- Thought I'd live to see the day
Men'd think it was a treat
Findin' poor -- animals
Wot are dyin' in the street!

Mrs. Mooney has a pie shop!
Does her business but I notice something weird.
Lately all her neighbors' cats have disappeared!
Have to hand it to her --
Wot I calls, "enterprise"!
Poppin' pussies into pies!
Wouldn't do in my shop!
Just the thought of it's enough to make you sick!
And I'm tellin' you, them pussycats is quick...!

No denying times is hard, sir
Even harder than the worst pies in London!
Only lard and nothing more --
Is that just revolting,
All greasy and gritty?
It looks like it's molting,
And tastes like...
Well, pity

A woman alone,
With limited wind,
And the worst pies in London!

Ah, sir, times is hard,
Times is hard...!

 

5. Poor thing

You got room over the shop, don't you? Times is so hard, why don't you rent it out?

Mrs. Lovett:
People think its haunted.

Sweeney:
...Haunted?

Mrs. Lovett:
Yeah. And who's to say they're wrong? You see, years ago, something happened up there. Something not very nice...

There was a barber and his wife
And he was beautiful
A proper artist with a knife
But they transported him for life
And he was beautiful...

Barker, his name was. Benjamin Barker.

Sweeney:
...What was his crime?

Mrs. Lovett:
Foolishness.

He had this wife, you see
Pretty little thing, silly little nit
Had her chance for the moon on a string
Poor thing! Poor thing...
There this judge, you see
Wanted her like mad
Everyday he'd send her a flower
But did she come down from her tower?
Sat up there and sobbed by the hour
Poor fool.
Ah but there was worse yet to come, poor thing...

The Beadle calls on her, all polite
Poor thing, poor thing
"The Judge," he tells her, "is all contrite, "He blames himself for her dreadful plight, "She MUST come come straight to his house tonight!" Poor thing, poor thing!


Of course when she goes there, poor thing, poor thing!
They're having this ball all in masks
There's no one she knows there, poor dear, poor thing
She wanders tormented and DRINKS, poor thing!
'The Judge has repented,' she thinks, poor thing "Oh where is Judge Turpin?" she asks... ...He was there alright! Only NOT so contrite!

She wasn't no match for such craft, you see
And everyone thought it so droll!
They figured she had to be daft, you see
So all of them stood there and LAUGHED, you see
Poor soul! Poor thing!

Sweeney:
--NOOO!! Would NO ONE have mercy on her?!

Mrs. Lovett:
So it IS you! Benjamin Barker!

Sweeney:
NO! Not "Barker" -- That man is dead. It's "Todd" now, "Sweeney Todd." And he will have his revenge!

 

6. Epiphany


 

 

 

Aranyköpések ( Jack Sparrow )

 

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

-          Kerek 1 shilling, ha kiakar kötni egy hajót!

-          Legyen 3 shilling, név nélkül!

-          Isten hozta Port Royal-ba!

 

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

 

-          Milyen szándékkal jött Port Royalba, Mr. Smith? Az igazat!

-          Hát jó. Bevallom... szerzek egy hajót, hozzá matrózokat Tortugában, és a sötét, ördögi képemmel kedvemre fosztogatok.

-          Megmondtam, hogy ne hazudjon!

-          Szerintem igazat mond.

-          Ha igazat mondana, nem mondta volna.

-          Hacsak nem tudná, hogy ha igazat mondd, akkor sem hiszik el!

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

-          Se tölténye, se puskapora. Az iránytű nem északra mutat. Már-már azt hittem, ez is csak fából lesz.

-          Sosem halottam még ennél pocsékabb kalózról!

-          De rólam már hallott!

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

-          Valahogy ismerős vagy, kiraboltalak már?

   -     Nem szándékszom ismeretséget kötni egy kalózzal!

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

 

-          Csak egy kérdés, mielőtt útra kelünk. A lány, mennyit kockáztatnál érte, hogy megmentsd?

-          Az életemet!

-          Pompás! Erről ennyit.

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

-          Vagy őrültek vagyunk vagy zsenik!

-          Különös, milyen gyakran jár együtt ez a két vonás!

 

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

 

-          Jack, hogy jött el a szigetről?

-          A sekélyesbe gázolt és három napon és éjszakán át várakozott, míg az összes tengeri teremtmény megszokta a jelenlétét! A negyedik reggelen néhány teknőchöz kötözte magát és így készített tutajt belőlük!

-          És miből csinált kötelet? :S

-          Szőrt téptem, a hátamról!

 

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

-          Alga, Alalalalul, Alakulata, Alkulatulakok, Alkataluk?.

-          Alku?

-          Ez lesz az! ALKU!!!

-          Ördög vigyen el minden tökfilkót, aki alkut sóz a nyakunkba!

-          Francia szokás.

 

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

Oldalmenü
Szavazás
Kit szeretsz jobban? Johnny, mint...
Sweeney Todd
Jack Sparrow
Willy Wonka
Ollókezű Edward
Ichabod Crane
Naptár
Diavetítő